راهنمای جامع آنالیز رقبا | بلاگ

راهنمای جامع آنالیز رقبا

ساخت وبلاگ
راهنمای جامع آنالیز رقبا

 آنالیز رقبا یک استراتژی بازاریابی و سئو است که شما محصولات، فروش و استراتژی های رقبای خود را بررسی می کنید. این شیوه به شما می آموزد که چطور از رقبایتان پیشی بگیرید. 

بعد از تحلیل وضعیت فعلی سایت، رقبای سایت مد نظر شناسایی شده و نقاط ضعف و قوت این سایت ها برای رقابت هر چه بهتر و پیشی گرفتن از آن ها شناسایی می شود.

مزایای آنالیز رقبا

هر برند و کسب و کاری می تواند از آنالیز رقبا بهره زیادی ببرد. این مزایا عبارتند از:

  • باگ ها و اشکالات کسب و کار را می فهمید

  • محصولات و خدمات جدید ارائه می دهید.

  • روش های بازار را کشف می کنید

  • بازاریابی و فروش موثرتری خواهید داشت.

competitive analysis

 

آنالیز رقبا چگونه انجام می شود؟

  1. شناسایی رقبا

  2. شناسایی محصولاتی که رقبا می فروشند

  3. تحقیق درباره تاکتیک ها و نتایج فروش رقبا

  4. نگاه به قیمت گذاری و تخفیفات و هدایایی که رقبا ارائه می دهند

  5. اطمینان حاصل کردن از پرداخت هزینه های حمل و نقل

  6. تحلیل بازاریابی محصولات رقبا

  7. توجه به استراتژی محتوایی رقیبان

  8. توجه به فناوری که رقیبان استفاده می کنند.

  9. آنالیز سطح مشارکت در محتواهای رقبا

  10. توجه به حضور و استراتژی های آنها در صفحات اجتماعی

  11. اجرای تحلیل swot برای یادگیری نقاط قوت، ضعف، تهدیدها و فرصت های رقبا

 

1.رقبایتان را بشناسید

 

ابتدا باید بدانید که واقعاً با چه کسانی رقابت می کنید تا بتوانید داده ها را به طور دقیق مقایسه کنید. چیزی که در شغلی مشابه تجارت  و کسب و کار شما کار می کند ممکن است برای برند شما مفید نباشد.

پس چگونه می توانید این کار را انجام دهید؟ رقبای خود را به دو دسته مستقیم و غیرمستقیم تقسیم کنید.

رقبای مستقیم ، مشاغلی هستند که محصول یا خدماتی را ارائه می دهند که می توانند به عنوان یک جایگزین مشابه برای شما باشد در همان منطقه جغرافیایی شما فعالیت می کنند. از طرف دیگر ، یک رقیب غیرمستقیم ، رقیبی است که محصولی را ارائه می دهد که با محصول سایت شما یکسان نیست اما می تواند همان نیاز مشتری را برآورده کند یا همان مشکل را حل کند. به نظر می رسد که تعریف این دو رقیب روی کاغذ آسان است اما این دو اصطلاح در علم mis بررسی می شوند.

در زمان مقایسه نام تجاری خود ، فقط باید بر روی رقبای مستقیم خود تمرکز کنید. این چیزی است که بسیاری از برندها اشتباه می گیرند. بیایید از یک مثال استفاده کنیم: Stitch Fix و Fabletics هر دو سرویس های مشترک هستند که ماهانه لباس می فروشند و به مخاطبان هدف مشابهی خدمت می کنند، اما با نگاهی عمیق تر، می بینیم که محصول واقعی (لباس در این مورد) در واقع یکسان نیستند. یکی از مارک ها بر روی لباس های شیک روزمره تمرکز دارد در حالی که برند دیگر فقط لباس تمرین محور است.

بله ، این مارک ها همان نیاز را برای خانم ها برآورده می کنند (داشتن لباس های مرسوم ، مد روز درست درب منزل خود تحویل داده می شوند) ، اما این کار را با انواع کاملاً متفاوت لباس انجام می دهند و آنها را به رقبای غیر مستقیم تبدیل می کند.

این بدان معناست که تیم کیت هادسون در Fabletics نمی خواهند وقت خود را صرف مطالعه دقیق Stitch Fix کنند زیرا مخاطبان آنها احتمالاً بسیار متفاوت است. حتی اگر فقط کمی باشد ، این تنوع کوچک برای ایجاد تغییر کافی است.

اما حرف ما به این معنا نیست که شما باید رقبای غیرمستقیم خود را کاملاً از پنجره بیرون بیندازید. شما باید رقبای غیر مستقیم خود را نزدیک خود نگه دارید چون این برندها می توانند موقعیت ها را در هر زمان و مکانی تغییر بدهند و از منطقه رقیب عبور کنند.

 

جدول آنالیز رقبا

2. شناخت محصولاتی که رقبا پیشنهاد می دهند

در قلب هر بیزینسی محصول یا سرویسی است که باعث به وجود آمدن آن برند شده است. برای اینکه در آنالیز رقبا خط فروش محصولات و خدمات رقیبا را زیر نظر داشته باشید باید سوالات زیر را از خودتان بپرسید:

  • آیا آنها ارائه دهندگان کم هزینه هستند یا پرهزینه؟

  • آیا رقبا عمده فروش هستند یا خرده فروش؟

  • سهم آنها در بازار چقدر است؟

  • خصوصیات و نیازهای مشتریان ایده آل آنها چیست؟

  • آیا آنها از استراتژی های مختلف قیمت گذاری برای خرید آنلاین در مقابل آجر و ملات استفاده می کنند؟

  • چگونه شرکت خود را از رقبای خود متمایز می کنند؟

  • آنها چگونه محصولات یا خدمات شرکت خود را توزیع می کنند؟

3. تحقیق درباره تکنیک ها و نتایج فروش رقیبان

آنالیز رقبا درباره فروش آنها بسیار خطرناک است. برای آنالیز فروش رقبا باید جواب سوالات زیر را پیدا کنید:

  • روند فروش چگونه است؟

  • آنها از چه کانال هایی می فروشند؟

  • آیا آنها مکان های مختلفی دارند و این چگونه به آنها امتیاز می دهد؟

  • آیا آنها در حال گسترش هستند؟ یا کوچک می شوند؟

  • آیا آنها برنامه های فروش مجدد شریک دارند؟

  • دلایل مشتریان آنها برای عدم خرید چیست؟ برای پایان دادن به رابطه آنها با شرکت؟

  • درآمد هر ساله آنها چقدر است؟ در کل حجم فروش چطور؟

  • آیا آنها مرتباً محصولات یا خدمات خود را تخفیف می دهند؟

  • چقدر یک فروشنده درگیر این روند است؟

این اطلاعات مفید به شما ایده می دهند که چقدر روند فروش رقابتی است و برای تهیه نسخه های فروش خود برای رقابت در مرحله خرید نهایی به چه اطلاعاتی نیاز دارید. برخی از این اطلاعات را می توانید با جستجوی CRM خود پیدا کنید و با آن مشتریانی تماس بگیرید که ذکر کرده اند رقیب شما هستند. شما باید بدانید چه عواملی باعث شده آنها محصول یا خدمات شما را نسبت به دیگران در آنجا انتخاب کنند.

4. نگاه به قیمت گذاری ها و تخفیفات و هدایای رقبا

چند عامل عمده وجود دارد که باعث می شود محصول شما به درستی قیمت گذاری نشود - و یکی از اصلی ترین آنها درک میزان رقبای شما برای یک محصول یا خدمات مشابه است.

اگر احساس می کنید محصول شما ویژگی های برتری از رقبا را ارائه می دهد ، ممکن است گران قیمت محصول یا خدمات خود را نسبت به استانداردهای صنعت در نظر بگیرید. با این حال ، اگر این کار را انجام دهید ، می خواهید اطمینان حاصل کنید که نمایندگان فروش شما توضیح می دهند که چرا محصول شما ارزش هزینه اضافی را دارد. 

متناوباً ، شاید احساس می کنید در صنعت شما برای محصولات ارزان قیمت شکاف وجود دارد. در این صورت ، ممکن است هدف شما این باشد که هزینه کمتری از رقبا دریافت کنید و از متقاضیانی که به دنبال شکستن قفل یک محصول با کیفیت نیستند ، استفاده کنید.

علاوه بر این ، به هر مزایای پیشنهادی رقبای خود و چگونگی مطابقت با آن امتیازات برای رقابت نگاهی بیندازید. به عنوان مثال ، شاید رقبا یک نسخه آزمایشی رایگان یک ماهه ارائه دهند. این هدیه ها می تواند باعث از دست دادن مشتری شما باشد ، بنابراین اگر برای برند شما منطقی به نظر می رسد ، در نظر بگیرید که کجا می توانید با این هدیه ها مطابقت داشته باشید - یا اگر هدیه ای از رقبا ارائه نمی دهید ، از هدیه های منحصر به فرد خود استفاده کنید. 

ابزار تحلیل رقبا

5. اطمینان حاصل کنید که می توانید از پس هزینه های حمل و نقل بربیاید.

امروزه ، حمل و نقل رایگان یک مزیت عمده است که می تواند مشتری ها را به یک برند مجذوب کند. اگر در صنعتی مشغول به کار هستید که حمل و نقل یکی از عوامل اصلی آن است - مانند تجارت الکترونیکی - می خواهید نگاهی به هزینه های حمل و نقل رقبا بیندازید و اطمینان حاصل کنید که (اگر بیش از آن نباشد) از پس این قیمت ها بر می آیید.

 

اگر بیشتر رقبای شما حمل و نقل رایگان ارائه می دهند ، می خواهید گزینه مربوط به شرکت خود را بررسی کنید. اگر حمل و نقل رایگان یک گزینه عملی برای مشاغل شما نیست ، در نظر بگیرید که چگونه ممکن است از راه های دیگر تمایز قائل شوید - از جمله تخفیف های تعطیلات، هدایا در رسانه های اجتماعی. بالاخره باید در آنالیز رقبا مزیتی در شرکت خود پیدا  کنید که دیگران ندارند.

6. آنالیز رقبا در زمینه بازاریابی محصولاتشان

آنالیز وب سایت رقبا سریع ترین راه آنالیز تلاش های بازاریابی آنهاست. موارد زیر در آنالیز رقبا در زمینه بازاریابی به درد شما می خورد:

  • آیا آنها وبلاگ دارند؟

  • آیا آنها تصاویر سفید یا کتابهای الکترونیکی ایجاد می کنند؟

  • آیا آنها فیلم یا وبینار ارسال می کنند؟

  • آیا پادکست دارند؟

  • آیا آنها از محتوای بصری ساکن مانند اینفوگرافی و کارتون استفاده می کنند؟

  • آیا آنها بخش سوالات متداول دارند؟

  • آیا مقاله های برجسته ای وجود دارد؟

  • آیا اطلاعیه مطبوعاتی می بینید؟

  • آیا آنها کیت رسانه ای دارند؟

  • مطالعات موردی چطور؟

  • آیا آنها راهنماهای خرید و برگه های داده را منتشر می کنند؟

  • چه کمپین های تبلیغاتی به صورت آنلاین و آفلاین در حال انجام هستند؟

7. استراتژی محتوایی رقبا را زیر نظر داشته باشید.

حالا باید به تعداد محتوای سایت نگاه کنید. آیا آنها هزاران پست بلاگ دارند یا فقط تعداد کمی است؟ آیا محتوای آنها کتاب الکترونیکی است؟ در مرحله بعد آنالیز رقبا باید به تعداد دفعاتی که این محتواها منتشر میشوند نگاه کنید. آیا آنها هر هفته چیز جدیدی منتشر می کنند یا ماهی یکبار؟ 

ممکن است شما به سایتی برخورد کنید که رقیب شما به طور مرتب مطلب منتشر می کند. این بستگی به موضوعاتی دارد که آنها در موردشان بحث می کنند.

سپس باید باید به بررسی کیفیت محتوای رقیبان توجه کنید چون اگر کیفیت مطالب آنها پایین باشد دیگر مهم نیست چند بار محتوا منتشر می کنند. کسی به این سایت اهمیتی نمی دهد. تعداد انگشت شماری از نمونه ها را برای بررسی انتخاب کنید تا به جای اینکه با تک تک رقبا کنار بیایید ، روند کار را کنترل کنید. نمونه ای که شما انتخاب کرده اید باید موضوعات مختلفی را پوشش دهد تا بتوانید تصویر نسبتا کاملی از کارهایی که رقبا انجام می دهند و با مخاطبانشان به اشتراک می گذارند داشته باشید.

 

آنالیز رقبا

8. فناوری که رقبا به آن تکیه زده اند را پیدا کنید

فهمیدن اینکه رقبای شما از چه نوع تکنولوژی استفاده می کنند می تواند در آنالیز رقبا و حرکت شرکت شما بسیار ضروری باشد. برای اینکه بفهمید رقبای شما از کدام نرم افزار استفاده می کند، آدرس URL شرکت را در Built With تایپ کنید. این یک ابزار موثر برای رونمایی از وب سایت رقبای شما در کنار افزونه های شخص ثالث از سیستم تجزیه و تحلیل هایی که از CRM گرفته شده است.

همچنین شما می توانید به لیست مشاغل رقبا نیز توجه کنید. در آنالیز رقبا باید ببینید شرکت رقیب برای مهندس یا توسعه دهنده وب چه شرایطی را ذکر کرده و افراد متقاضی باید با چه ابزارهایی کار کند. این مورد روشی خلاقانه برای دستیابی به اینتل در فناوری استفاده رقبا است.

9. نرخ مشارکت در محتوای رقیب را تحلیل کنید.

برای ارزیابی اینکه محتواهای رقیب چقدر برای خوانندگانش جذاب است، باید ببینید چطور مخاطبان هدف آنها به آنچه ارسال میکنند پاسخ می دهند. میانگین تعداد نظرات ، اشتراک ها و پسندیدن ها را در محتوای رقیب خود بررسی کنید و ببینید آیا:

  • اشتراک گذاری برخی موضوعات بهتر از بقیه است.

  • نظرات منفی ، مثبت یا ترکیبی است.

  • مردم بیشتر از بقیه در مورد موضوعات خاص توییت می کنند

  • پاسخ خوانندگان به به آپدیت های فیسبوک درباره برخی مطالب بهتر است.

  • فراموش نکنید که اگر رقیب شما مطالب خود را با استفاده از برچسب ها یا تگ ها طبقه بندی می کند و اگر دارای شبکه های اجتماعی است ، دکمه های اتصال به هر قسمت از مطالب را دنبال کرده و به اشتراک می گذارند. هر دوی اینها یک فعالیت درگیر خواهد بود.

10. به فعالیت و استراتژی های شبکه های اجتماعی و پلتفرم رقبا توجه داشته باشید.

آخرین موضوع در آنالیز رقبا، تحلیل حضور آنها در صفحات و شبکه های اجتماعی است. رقابت شما چگونه باعث ایجاد تعامل با برند آنها از طریق رسانه های اجتماعی می شود؟ آیا دکمه های اشتراک اجتماعی را با هر مقاله مشاهده می کنید؟ آیا رقیب شما در هدر، پاورقی یا جای دیگر به کانال های رسانه های اجتماعی خود لینک دارد؟ آیا اینها به وضوح قابل مشاهده است؟ آیا آنها با این دکمه ها CALL TO ACTION استفاده می کنند؟

اگر رقبای شما از یک شبکه اجتماعی استفاده می کنند که ممکن است در آن نباشید ، ارزش دارد بیشتر بدانید که این سیستم عامل چگونه می تواند به تجارت شما کمک کند. برای تعیین اینکه آیا رسانه های اجتماعی ارزش وقت شما را دارند یا نه، نرخ تعامل رقیب خود را در آن سایت ها بررسی کنید. ابتدا به سایت هایی مانند فیس بوک، توییتر، اینستاگرام، اسنپ چت، لینکدین، یوتیوب و پینترست مراجعه کنید تا رقابت خود را تحلیل کنید. حالا باید موارد زیر را درباره فعالیت رقبا یادداشت کنید:

  • تعداد طرفداران / دنبال کنندگان

  • تعدا پست هایی که می گذارند و مدت زمان دوام آنها

  • تعامل محتوایی (آیا کاربران نظر می گذارند یا پست های خود را به اشتراک می گذارند؟)

  • محتوای ویروسی (تعداد اشتراک ها، ریتوییت ها، رپین ها و غیره)

تحلیل swot

  1. آنالیز رقبا با کمک تحلیل swot

تحلیل swot نقاط ضعف، قدرت، تهدیدها و فرصت های رقبا را به شما نشان می دهد.. بعضی از سوالاتی که در این زمینه مطرح می شوند عبارتند از:

  • رقیب شما واقعاً در چه زمینه ای خوب کار می کند؟ (محصولات ، بازاریابی محتوا ، اجتماعی

رسانه و غیره)

  • رقیب شما در چه زمینه ای از شما برتر است؟

  • ضعیف ترین منطقه برای رقیب شما چیست؟

  • نام تجاری شما از کجا برتری نسبت به رقبا دارد؟

  • چه کاری را بهتر می توانند انجام دهند؟

  • در چه زمینه هایی این رقیب را تهدید می دانید؟

  • آیا فرصت هایی در بازار وجود دارد که رقیب شما شناسایی کرده باشد؟

 

جمع بندی

آنالیز رقبا یکی از اصول اساسی در سئو سایت و بازاریابی است. با روش های آنالیز رقبا که در این مقاله گفته شد میتوانید نقاط ضعف کسب و کارتان را بشناسید و نقاط قوت خود را نسبت به رقیبانتان پیدا کنید و با قدم های محکم تر به سمت هدف خود بروید. برای سئو سایت بهتر و آنالیز رقبا به سایت وب وان مراجعه کنید.

 

 

 

 

 

وبلاگ سئو و دیجیتال مارکتینگآنالیز رقبا, روش های آنالیز رقبا, مزایای آنالیز رقبا,...
ما را در سایت وبلاگ سئو و دیجیتال مارکتینگ دنبال می کنید

نویسنده : احمد رضا بازدید : 289 تاريخ : دوشنبه 8 دی 1399 ساعت: 22:12